Таг:, , , , , ,

Мудри мисли поврзани со водите

Не зборувајте им за реки и езера на оние кои го гледале морето. Ella Wheeler Wilcox “ Ако сте мирни...

Денес е Светски ден на океаните

Денес е светски ден на океаните. Иако немаме океани блиску до нашата географска положба,...

Поразителни факти: Океаните се загреваат со таква брзина како да фрлате пет атомски бомби секоја секунда во водата

Океаните ширум светот сега се загреваат со иста брзина како кога би се фрлиле пет атомски...

Адидас планира да ја искористи пластиката од океаните за да создаде 11 милиони пара патики!

Во 2015, Адидас започна соработка со здружението за заштита на животната средина Parley for the...

Волонтери од Брисел собраа 270.000 филтери од цигари за 3 часа!

Честопати читаме за големиот број на пластични цевки кои завршуваат во морињата и океаните....

Ова се најубавите фотографии од подводниот свет за изминатата година! (ФОТО)

Неверојатните фотографии од прекрасните морски суштества се добар потсетник за важноста од...