Таг:, , ,

Кога почнав да се сакам себеси – Чарли Чаплин

Се претпоставува дека поемата „Кога почнав да се сакам себеси“, Чарли Чаплин ја напишал на...

Само срцето тоа го знае…

„И никогаш нема да научам што ли беше за мене. Дали играчка или љубов. И никогаш нема да...

Пабло Неруда: Забрането е…

Забрането е да плачеш, а да не научиш нешто, да се разбудиш, а да не знаеш што да правиш со...

Најубавата поема на Чарлс Буковски која го открива неговото право лице

Чарлс Буковски починал во 1994. година од леукемија, а многу негови фанови и понатаму не знаат...

Видео коешто ќе ве потсети што е навистина важно во животот

Одговорот најверојатно ви поминува низ мислите, и ако добро размислувате, најверојатно...

Кога почнав да се сакам себеси – Чарли Чаплин

Се претпоставува дека поемата „Кога почнав да се сакам себеси“, Чарли Чаплин ја напишал на...

Мигови | Хорхе Луис Борхес

Мигови Ако би можел да го живеам повторно мојот живот, би правел повеќе грешки отколку што...

„Можам и без тебе“

Можам и без тебе Тонам во сонови, негирајќи вистини. тонам во љубови, речиси избледени. Само...