Чек дис аут
Search

Таг:, , , , ,

Мала приказна за љубовта

Да сакаш не значи да водиш љубов, или да бидеш добар кон сопружникот, или трпеливо да го...

Безвременски мисли на Чехов: „Да ги делиш луѓето на успешни и неуспешни значи да ги набљудуваш одблиску и со предрасуди“

Чехов е мајсторот на кратката форма, мајсторот на приказната и дрмата, и пристапил на...

Среќа е кога ќе се разбудите и се чувствувате добро. Толку е едноставно!

Многумина мислат дека среќата е во парите и достигнувањата. Во тоа каков статус има човекот,...

Кога клучот на среќата лежи во вашите раце, не дозволувајте да рѓоса: Придржувајте се кон овие правила!

Сите наши несреќи, болести, тага, огорченост се резултат на нашите постапки и мисли. Поради...