Таг:, , , , , , ,

Подобро еден ден како лав, отколку сто години како овца: Најпознати италијански поговорки!

Италијанците се познати во поговорките, а ова се некои од оние најинтересните! Подобро матно...

„Пропаѓа само тој што го продава вечното за минливото“. Најубавите мудри арапски поговорки

Прочитајте ги овие мудри арапски мисли од секојдневниот живот и инспирирајте се од...

22 мудри арапски поговорки кои ќе ви го прочистат умот

Од историска гледна точка, Блискиот Исток важи за лулка на цивилизацијата, а културното...

Љубовни поговорки од различни култури кои ќе ви го стопат срцето

Сте се прашувале ли некогаш како другите култури размислуваат за љубовта? Доколку ве...