Таг:, , , , , , , , , ,

Сексот го подобрува помнењето на жените

Канадските научници истражувале дали сексот може да го подобри помнењето кај жените за...

Хроничниот замор е запишан во гените

Секој човек има различно ниво на активност на гените кои се поврзани со способноста на...

Консумирањето на алкохол може да предизвика паничен напад?

Кога телото го метаболизира алкохолот, нивото на шеќер во крвта паѓа. Анксиозност,...

Направете го најдоброто за себе и спречете го губитокот на помнење!

Губитокот на помнењето е физиолошки процес со текот на стареењето. Многу луѓе пробуваат да...

Овие звуци ги смируваат новороденчињата

Бебешкиот мозок почнува да регистрира луѓе и ситуации веќе во првите денови од раѓањето....