Таг:, , , , , , , , ,

Најбрзиот спас од главоболка – Прва помош во секое време

Еве како најлесно да се ослободите од главоболката каде и да се наоѓате, лекот е во само една...

Црвен Крст на град Скопје организира Градски натпревар по Прва помош – категорија подмладок

Црвен крст на град Скопје во рамките на своите програмски активности на одделот за Прва...

Еве што треба да направите доколку ве фати грч додека пливате

Грчевите во мускулите обично се појавуваат при нагло истегнување на стапалата. До тие...

Како да препознаете мозочен удар?

Најголемиот проблем при влошувањето на здравствената состојба е за жал неукоста кај луѓето...

Прва помош: Како да спасите нечиј живот?

Иако секој човек треба да знае да дава прва помош, колкумина всушност знаат да помогнат и...

14-годишно дете одбило 30 милиони долари за својот апарат за прва помош

14-годишниот Тејлор Розентал од Опелик во Алабама направил машина за давање на прва помош за...