Таг:, , , , , , , , , ,

Знаете ли што е ефектот на Барнум или зошто астролозите толку лесно нè “читаат”?

Одговорот на ова прашање лежи во нешто што психолозите го нарекуваат ефектот на Барнум. Овој...

Знаете ли дека суеверието може да ни помогне во ублажувањето на анксиозноста?

Многу луѓе веруваат дека бројот 13 е несреќен број или дека нешто лошо ќе им се случи ако...

Дали доколку имаш повеќе пари значи дека имаш и повеќе среќа? (ВИДЕО)

Психолозите велат дека во суштина постојат само 2 вида на среќа: надворешна и внатрешна. ...

Пријателство со поранешните партнери? Еве што велат психолозите!

Сите имавме барем еден прекин со партнерот во животот, а само ретките ја пронајдоа...