Чек дис аут
Search

Таг:, , , , , , ,

ЗА РАДОСТА ВО ДУХОВНИОТ ЖИВОТ од старец Емилијан Симонопетриски †

Eден од возобновителите на светогорското општежително монаштво во 20-от и почетокот на...

Ако денот го започнувате со позитивни мисли, животот ќе ви стане подобар

Формулата за среќен живот е доста едноставна Алберт Ајнштајн ова го нарекувал најважниот...

Благодарноста е клучот за среќниот живот – Како да бидете благодарни се она кое го имате

Благодарноста е моќна сила која може да го претвори просечниот живот во весел и идиличен....

Како да го подобрите вашето расположение кога се чувствувате потиштено

Одлични начини како да го подобрите вашето расположение кога имате лош ден. Понекогаш...

Нешта за животот на кои ме научи мојата баба

Мојата баба ме научи да го романтизирам животот, да ја следам сопствената среќа, да живеам со...

Порака до сите оние кои поминале низ пекол – Светот не би бил ист без вас

Жал ми е што светот никогаш не бил љубезен спрема тебе. Но дали знаеш што? Се гордеам со тоа...

Кога твојата душа е изморена и сакаш да се откажеш – Сети се на ова

Животот ќе те изненади на толку неочекувани нешта и исто така ќе ти го скрши срцето на начини...

Кога ќе престанеш да бараш тајни патишта до среќата – Среќата сама ќе те пронајде

Има денови кога мислиш дека твојот живот е неиздржлив, кога ти се чини дека твојата судбина е...

„Немој да им угодуваш на другите“ – Секој ден води се според овие заповеди

Секој од нас се наоѓа во момент кога едноставно му доаѓа премногу од секојдневието, луѓето...

За среќа не треба многу – Само подобро да ги отвориш очите

Сите посакуваме среќа, но малкумина од нас се подготвени да направат се за ја постигнат.. ...

Ти ги заслужуваш сите најубави нешта на овој свет

Најдобрата, најчистата и најдрагоцената љубов која постои. Не само да бидеш сакан од...

На овој свет има уште толку убави нешта кои те чекаат да ги доживеш

Чекај, не брзај. Ова не е се. Има уште толку многу, уште толку многу нешта те очекуваат да ги...

Животот не го соничува само едно годишно време – Твојата тага нема да трае засекогаш

Ако во овој миг чувствуваш тага и мислиш дека никогаш нема да престане, се лажеш. Животот не...

Секој ден започнува исто, но можеби тоа е твојот најсреќен ден

Утре можеби ќе биде лош ден за тебе, но немој тоа да те онерасположува и разочарува. Наместо...

Тебе не те дефинираат годините нити тежината – Ти си она кое го носиш во себе

„Ти не си твојата возраст, нити величината на облека која ја носиш. Ти не си твојата тежина,...

Тајната е во тоа да ја пронајдеш среќата за себеси – Не среќата според критериумите на другите

Едно од најважните нешта за кои во животот никој не те учи е тоа дека понекогаш можеш да...

Од денес започни да велиш „Да“ само на нештата за кои вистински го мислиш тоа

Денес одлучи да спрестанеш да велиш „Да“ на луѓе и ситуации кои не ти донесуваат ништо...

Не застанувај сѐ додека не го пронајдеш она кое ќе буди надеж во тебе

Тогаш ќе бидеш вистински задоволен со себеси и ќе се чувствуваш како да припаѓаш и да си дел...

Убави нешта им се случуваат на оние со убаво срце

Само ретките личности успеваат да го видат доброто во другите кога се е толку лошо. Продолжи...

Направи простор за луѓето во твојот живот кои вистински го заслужуваат тоа

Заслужуваш да продолжиш напред. Заслужуваш да направиш место за луѓето кои те сакаат и те...