Таг:, , , ,

Пораката на Пушкин од карантин во 1827 година: Да го повикаме разумот да ни помогне!

Ќе станеме почисти и помудри, нема да му подлегнеме на мракот и стравот. Ќе се воздигнеме...

Ако си паметен за тебе нема неуспех. Сонувај со умот во срцето, не со срцето во умот

Ако си паметен за тебе нема неуспех. И да доживееш некаков неуспех, тоа ќе биде –...

Одложувањето на обврските го подобрува расположението

Нашата тенденција да ги оставаме работите за „утре“, иако знаеме дека не би требало да го...

Цицерон – додека дишам, се надевам!

Марко Тулиј Цицерон бил римски политичар, адвокат и филозоф. Потекнувал од богато семејство....

Како да закрепнете по болното раскинување?

Кога некој ќе не остави за кого верувме дека е љубовта на нашиот живот, се чини целиот свет...

Овој хороскопски знак е скаран со разумот

Ова е знакот во којшто се родени најголем број уметници, поети, сликари и креативци кои не се...

Овој тест во облик на слика може да открие многу за вашиот карактер

Овој тест во облик на фотографија може многу да открие за вашиот карактер и вашиот поглед...

Шест стратегии со кои ви го поматуваат умот

Социопатите се мајстори на влијанието и измамата. Ако ги разгледуваме фактите многу малку...

Зборови кои можат да ја уништат врската

Некои коментари изговорени во афект можат брзо да отидат во заборав, но некои зборови можат...