Таг:, , , , , , , ,

Денес го славиме Спасовден: Ден за славење и симбол на победата над смртта!

Спасовден или „Денот на спасот“ е сеќавање на денот кога Исус Христос последен пат им се...

„Љубовта ги брише сите грешки“ – Нешта кои можеме да ги научиме од Марија Магдалена

„Секој човек има своја иднина, тоа е поглед со кој Бог го гледа тој човек.“ -Секој човек има...

Враќањето на Исус „Доаѓам, чекајте ме!“

„Доаѓам утре, чекајте ме! Исус.“  Пораката создала невидена збрка.. „Доаѓам утре, чекајте...

Молитвата на тројцата Божји слуги – Мудра приказна

Во еден брод кој пловел по морето, патувале неколку аџии и еден бискуп. Пловејќи стигнале до...

Божјата одлука секогаш е онаа најдобрата

Поучна приказна за Божјиот суд и начинот на кој Тој ги крои човековите патишта.. Еден крал...

Драг Боже, ти ја знаеш мојата потреба и ова го ставам во Твои раце

Еднаш една жена со измачен и тажен лик влегла во една продавница. Му пришла на сопствениот со...

„Дали Исус ќе ме пушти во Рајот?“ – Мудра приказна

Еден човек сонувал дека умрел кога најмалку очекувал. Пред него во редот стоеле многу луѓе...

На Бог се сеќаваме тогаш кога не ни преостанува ништо друго – Мудра приказна со силна порака

Мудра приказна за вербата во Бог и како не смееме да дозволиме да сетиме на Него само кога...

„Молбите до Бога“ – Мудра приказна за вербата и човечноста

Милијарди луѓе стоеле околу Божјиот престол. Многумина биле воодушевени, а некои биле...

Не постојат невозможни нешта – Со Бог сè е возможно!

Еден млад војник бил ставен на тест да покаже зошто верува во својот Бог.. Млад војник додека...

Момчето кое го видело рајот – Поучна приказна

Поучна приказна за сите верници Џулијан Грин во својот дневник запишал една интересна...

Божјото помнење – Поучна приказна

Една жена тврдела дека Бог и се јавувал. Отишла кај неколку бискупи за да се посоветува.. Една...

За вербата во Бог – неговото тело и крв во лебот и виното

Мудра приказна за сите верници  Некој човек дошол кај еден монах и му рекол: „Како можам да...

Воскресението на телата – Мудра приказна

„Еднаш го прашале Исак Њутон: -Како е возможно телата на мртвите, одамна распаднати,...

Приказна за црвениот чадор – Колкава е всушност вербата на верниците

Земјата била сува и испукана, затоа што веќе долго време не заврнал дожд. Овенатите жолти...

Денес е Велики Петок: Што не треба да јадете?

Велики Петок претставува најтажен ден во христијанството, а на денешен ден е пропишан...

Велики Петок: Најтешкиот ден на христијанските верници

Велики Петок е најтешкиот ден за христијанските верници, затоа што токму на тој ден бил...

Дај му на Бог време да ти помогне, причекај три дена

Бил убав и пролетен ден додека мислите на една млада жена се исполниле со мир додека...

Бог е секогаш со нас, и тогаш кога мислиме дека не напуштил!

„Понекогаш не можеш да го препознаеш Бог, но во стварноста тој е секогаш тука!“ Еднаш, еден...

Денес е Цветници: Што треба да знаете за овој празник кој е предвесник на Велигден?

Празникот Цветници познат уште и како Цветоносна недела и Врбица, секогаш е една недела пред...