Таг:, , , , , , , ,

Зошто е шахот кралица на сите игри?

Веројатно нема игра за која стотици години веќе толку се пишува колку за шахот. Ја...

Дали знаете дека…? Интересни факти кои ќе ве зачудат!

Во продолжение прочитајте некои занимливости, статистики и бројки за кои сигурно не сте...

ЗОШТО ШАХОТ Е СПОРТ, А БРИЧОТ НЕ Е?

Британскиот висок суд донесе одлука која ги разочара сите љубители на најпознатата игра со...