Таг:, , , , , ,

„Ако сакаш да бидеш добар јавач, јавни го најлошиот коњ“

Најголемите и најважни мудрости од Сократ кои секој мора да ги знае Не запишал нити една...

„Вистинска мудрост е да знаете дека ништо не знаете“- Големи Сократови мудрости

Не запишал ниту една реченица, но Сократовите мудрости и денес повеќе од 2000 години подоцна...

Во животот постојат само две вистински трагедии: Запомнете ги овие мудрости на Сократ!

Природата ни дала две уши, две очи и еден јазик, за да слушаме и гледаме повеќе, а помалку да...