Таг:, , , , , , , , , , ,

Среќата е во малите нешта – Како да го направите вашиот живот поедноставен?

За среќа не треба многу, доволно е да водите грижа за малите нешта кои секојдневно ве...

Чекори бавно, но сигурно во животот – Не секој кој брза е победник!

Не брзај низ животот, чекори со бавни но сигурни чекори. Чекори споро но цврсто, само на тој...

Престани да бараш една причина за тага кога имаш илјада причини за да бидеш среќен

Престани да се сопнуваш на малите камчиња кои ти ги подметува животот, малите проблеми кои...

Стресот е наш сопствен избор, а не околност која на сите нам ни се случува.

Виктор Франкл, австријскиот невролог и психијатар за своето искуство во концентрациониот...

Престанете да се грижите за сè и сешто – Голем дел од вашите сценарија нема да се случат!

Постојаното грижење не може да спречи да се случуваат лоши нешта Само може да го одземе...

Престанете да ги слушате другите – Никој друг не знае што е најдобро за вас

Никој друг не знае што е најдобро за вас, никој друг не бил во ваша кожа, не го знае вашиот пат...

Ти не си само посетител, ти си тука за да живееш!

Животот ни е даден на сите, и само од нас зависи дали ќе бидеме само неми набљудувачи или ќе...

Кога улогите во животот ќе се заменат, и оние кои се повредени ги преземаат конците на играта

Луѓето се навикнуваат на удари и подметнувања и сето тоа остава трага на нив.  Го променува...

Техника на смирување која помага во стресни ситуации

Позната техника за смирување со помош на дишењето која е едноставна но корисна Во стресни...

Советувајте ги децата како правилно да ја одржуваат личната хигиена

Децата не ја сфаќаат одговорноста за чистотата на телото а тоа е задача на родителите да ги...

Храна која го зајакнува вирусот – Строго избегнувајте го консумирањето на овие намирници

Правилниот избор на храна може значајно да помогне да се спречи развивањето на вирусот,...

Кога околу тебе ќе беснее невреме – Само задржи го својот мир

Во најтешките мигови, најважно е да останеш присебен и смирен, само така ќе можеш да ја...

Утрешнината е само желба, а не ветување – Живејте денес!

Утрешнината не му е ветена на никого – Живејте сега и направете ги сите нешта кои ги...

„Не заборавај никогаш сине – Сѐ се враќа!“

„Беа, па поминаа, па повторно дојдоа некои тешки времиња синко мој..“ – рече старецот....

Ти имаше живот и пред да се појави тој – Се сеќаваш ли на себе?

Имаше живот и пред него, знаеш? Всушност прекрасен живот. Сети се на него и каков беше пред да...

Кога една жена вистински сака еден маж?

Еден човек го прашал некој мудрец: „Како ќе знам дека жената вистински ме сака?“  Еден човек...

Негативните луѓе се хранат со твојата несигурност – Биди самоуверен и изгладни ги

Не дозволувај нервите да ти страдаат од луѓе на кои единствена цел им е да ги испровоцираат...

Татковци, учете ги вашите синови да ги сакаат жените и да ги третираат со почит

Да се однесуваат кон нив како кон објекти на страст туку како кон живи суштества кои се...

Научете да се сакате и да се прифатите СЕБЕСИ

Основната мудрост вели: Ако не се сакаш себеси, не можеш да ги сакаш нити другите. Не е лесно...

Успех е кога се сакаш себеси и го сакаш она што го работиш

„И се восхитуваме на убавината на пеперутката но ретко се сеќаваме на промените низ кои...