Таг:, , , , , , , , , ,

Божјиот предлог – Мудра приказна

Си живеел еден човек кој имал пет деца. Секој ден му се жалел на Бог за тешкиот живот и лошите...

Вистинска љубов е онаа која се дава, а не онаа која се прима

Љубовта е збор кој во нашата култура речиси го изгубил своето значење. Постои една интересна...

Зошто бакнежот во чело е толку посебен?

Симболиката на бакнежот во чело и зошто тој е толку посебен и моќен Бакнежот во чело е толку...

Верувај му на Бог.. И никогаш нема да ти биде страв

Кога ви е тешко и не знаете како понатаму, нека ве охрабрат овие зборови – Верувајте дека се...