Таг:, , , , , , , , , , , , ,

Порака до сите оние кои поминале низ пекол – Светот не би бил ист без вас

Жал ми е што светот никогаш не бил љубезен спрема тебе. Но дали знаеш што? Се гордеам со тоа...

Не мораш да бидеш совршен за да заслужиш некој да те сака

Можеби понекогаш се прашуваш како некој воопшто би сакал да биде покрај некој како тебе,...

Кога некој ќе замине од тебе не значи дека не си вредна да бидеш сакана

Ти си истата личност кога тој се заљуби во тебе, истата личност кога го гледаше како...

Не барајте изговори за оние кои заминале – Да сакале да бидат покрај вас, би останале

Се обидувате да пронајдете објаснување и изговор за нивните избори и за сето она кое се...

Кога љубовта ќе заврши и ќе останат само спомените

Дури и ако тој замина, ти победи!  Дури и ако те земале „здраво-за-готово“, знај едно – Ти...

Писмо до сите оние кои се борат во животот

Писмо посветено до секој од вас „Знам дека е тешко. Знам колку боли да бидеш добар со сите и...

Не суди никому – Не знаеш какви војни води во својот живот

Можеби во овој момент не знаеш низ што поминуваат и не би сакал ни да замислиш какво е...

Колку побрзо се соочиш и ја прифатиш болката – Толку побрзо ќе закрепнеш од неа

Колку побрзо ја прифатиш твојата бура толку побрзо ќе се соочиш со изгрејсонцето. Толку...

Ниедна болка не е создадена да не уништи – Туку да не научи дека можеме да се избориме со неа.

Не секој ден е создаден за да биде среќен ден, но тоа не значи дека никогаш повеќе нема да...

Не си сам во твојата тага – Пред тебе те очекува ден кога повеќе нема да ја чувствуваш

Што и да се случува во твојот живот знај дека не си сам, и знај дека ќе бидеш добро.  Не знам...

Прости си на себеси што некогаш си се задоволувал со помалце од она кое го заслужуваш

Прости си што си дал од себеси повеќе отколку што заслужиле.  Прости си на себеси што некогаш...

Повторно ќе излезеш како победник и ќе бидеш посилен од претходно

Што и да се случува во твојот живот, знај дека ќе бидеш добро. Ќе мислиш дека не можеш да го...

Најпрекрасното нешто кај нас луѓето е моќта да продолжиме понатаму, дури и кога не сме потполни

Плачиме, се бунтуваме, мислиме дека не можеме да преживееме, но сепак го правиме тоа.  Знаеш...

Сите нешта кои денес те болат, утре ќе направат посилна личност

Тие не те скршија, и никогаш ја немаа таа сила, тие те обликуваја, тие те направија посилна....

Дај му време на твоите рани да зараснат  – Оздравувањето не се случува преку ноќ

Треба да знаеме дека за да се приспособиме е потребно време и тоа е тежок процес.  Ова е само...

Секогаш памети колку пати си станал и си ја истресил прашината од себе и си продолжил понатаму

Колку пати претходно твојот свет се срушил, и колку пати повторно и повторно се продолжило...

„Помина еден месец откако почина другарка ми. Млада, 40 години…“

„Помина еден месец откако почина другарка ми. Млада, 40 години. Денес дознав дека уште една...

Вистински си живеел тогаш кога единствено не си ја искусил празнината

Ќе знаеш како е да си на врвот на светот а ќе знаеш и како е да си на колена на земјата.. И само...

Не постои поголема или помала тага, немој да ги обезвреднуваш туѓите чувства

Да, некои луѓе можеби се соочуваат со многу полоши нешта, но сите ние имаме различно ниво на...

Верувај ќе го преживееш ова – Боите повторно ќе се вратат во твојот свет

Боите повторно ќе се вратат во твојот свет, и блесокот во твоите очи Знам дека е тешко да...