Таг:, , , , ,

Како побрзо да станете успешни? Совети кои можат да ви помогнат да го насочите вашето патување кон успехот

Ние обично сакаме да ги добиеме работите што ги сакаме брзо. Од губење на тежината до...

Да бидеш храбар, значи понекогаш да не си и да не се срамиш да го признаеш тоа

Значи да бидеш искрен спрема себеси и да не се лажеш кога нештата не се добри.. Да бидеш силен...

Среќата не е никогаш надворешна, таа е начинот на кој го цениш животот

Не чекај да ти се остварат сите соништа за да бидеш среќен Дај си на себеси дозвола да бидеш...

Започни да веруваш на начинот на кој твојот живот се одвива

Престани да размислуваш премногу околу тоа како ќе се одвиваат нештата, наместо тоа започни...

Тајната е во тоа да ја пронајдеш среќата за себеси – Не среќата според критериумите на другите

Едно од најважните нешта за кои во животот никој не те учи е тоа дека понекогаш можеш да...

Во животот исполнувај ги само сопствените очекувања – Не оние кои другите ги имаат за тебе

Немој да дозволуваш очекувањата и мислењата на другите луѓе да влијаат врз твоите одлуки....

Нека твојата најголема цел во животот биде таа да бидеш човек од која извира светлина

Да бидеш како оние луѓе кои кога ќе ги здогледаш те обзема некаква топлина и едноставно...

Смислата на животот не е да пронајдеш безбеден брег, туку да научиш да пливаш низ брановите

Продолжи да бараш се додека не пронајдеш нешто кое ќе те возбудува, нешто кое ќе те...

Продолжи да се бориш – Откажувањето никогаш не смее да ти падне на памет

Само продолжи да се бориш. Знај дека не си единствен во ова, не си сам. Ова е твојата...

Твојата конкуренција не се другите луѓе – туку самиот ти!

Твојот противник си самиот ти. Твоето одложување, одбивањето на превземеш чекор напред, да...

Само ти можеш да се избориш за сопствената цел

Ништо не се случува само од себе. Мораш да се будиш секој ден и да се трудиш да ги направиш...

Направи го за тебе – не за да ги импресионираш другите

Направи го за тебе, расти за тебе, успеј – за тебе. Направи го за тебе. Не за да ги...

Биди она што сакаш и она кое сметаш дека треба да станеш

Ти можеш да го избереш својот пат, не мораш да ги исполнуваш туѓите очекувања.  Животот не е...

Кога ќе сфатиш дека можеш да правиш што сакаш?

Живеј сега. Превземи ризик. Кога ќе сфатиш дека немаш многу време за да ги оствариш сите...

Потсетник на денот: Немој да се плашиш да се вратиш назад од почеток

Можеш да паднеш безброј пати, и да се исправиш уште безброј, неуспех ќе доживееш тогаш кога...

Сега е вистинскиот миг да им покажеш што може да направи огнот во тебе

Сега е вистинскиот миг да почнеш да веруваш дека постои причина поради која си тука.. Сега е...

Кејт Винслет порачува: „Секогаш обидувајте се да бидете подобри од претходниот пат.“

Кејт Винслет ги откри своите главни животни правила според кои се води: 1.Самодоверба...

Престани да се натпреваруваш со самиот себе

Секој ден не е ден за растење, понекогаш е само ден за впивање на сончевите зраци. Можеби ќе...

Ти мораш да избереш кој си, и да станеш своја авантура

Постои многу повеќе во животот од тоа да ги задоволуваш другите луѓе. Постои многу повеќе во...

Немој да се задоволиш со половина живот

Што и да правиш, само немој да се задоволиш со просечност, само немој да се задоволиш со...