Таг:, , , , ,

Се отвори „Копче“ – местото кое ги поврзува хуманоста, достоинството, трудот и екологијата

Денес се отвори „Копче“, новата приказна во градот и местото каде што отсега ќе може да...

На 16-ти мај се отвора „Копче“, подари приказна, облечи си среќа и направи повеќе за општеството

Од 16. мај 2018 година, Скопје ќе се „збогати“ со една среќна приказна наречена „Копче“....

#365среќа Марина Матеска: „Копче е проект создаден за поефикасен систем на дистрибуција на облека до лицата во ризик, лесен пристап до облека со ниски цени за сите граѓани“

Кога зборуваме за хуманитарна организација која делува на територијата на целата наша...

Зошто е добро да се биде крводарител?

Сигурно сте слушнале и добри, но и лоши работи од дарувањето крв. Само дел од приказните се...

ФОТО: Симулација на пожар во автобус на „Рекорд“… Црвениот крст ја доближи првата помош до граѓаните

Црвениот крст на Скопје традиционално се вклучи во одбележувањето 70 години од...

100 гладни луѓе преку мојот прозорец!

 Донирајте храна на некој гладен околу вас или приклучете се на кампањата за „Ден на...

16 Октомври- Ден на гладта под мотото „Помислете и на нас“

Црвениот крст на град Скопје на 16 Октомври (четврток) во периодот од 11:00 – 12:00 часот, пред...

Црвен крст на град Скопје организира 6-та по ред голема крводарителска акција во соработка со Амбасадата на САД

Црвен крст на град Скопје по шести пат организира крводарителска акција во соработка со...