Таг:, , ,

Црвен Крст и Нега Центар објавуваат КОНКУРС за обука за негуватели

Црвен Крст и Нега Центар објавуваат КОНКУРС за обука за негуватели за помош и нега на стари...

Црвен крст на град Скопје ќе започне со теренски активности за справување со најавени топлински бранови

Црвен крст на град Скопје, со поддршка на град Скопје ќе започне со теренски активности во...

Светскиот Ден на Црвен крст и Црвена полумесечина беше одбележан со насмевки, цвеќиња и маски

Светскиот Ден на Црвен крст и Црвена полумесечина, 8 мај, е роденден на основачот Анри Динан,...

Утре, 8. мај го одбележуваме Светскиот Ден на Црвен крст и Црвена полумесечина

Светскиот Ден на Црвен крст и Црвена полумесечина, 8 мај, е роденден на основачот Анри Динан,...

Седум години успешна приказна во Дневниот центар за дарување крв

Седум години успешна приказна во нашиот и ваш Дневен центар за дарување крв. Реализирани 14 665...

Утре традиционално ќе биде организирана голема крводарителска акција посветена на Тоше Проески за одбележување на неговиот роденден

Традиционално, на 25.01.2020 година, по шестнаесети пат ќе биде организирана голема...

На 4. декември Црвен крст на град Скопје ќе го отвори Дневниот центар за лица со интелектуална попреченост над 18 години “ПРОЛЕТ”

Црвен крст на град Скопје во соработка со Општина Центар – Скопје на 4 декември (среда) во 11...

Традиционална крводарителска акција по повод 13 ноември

Црвен крст на град Скопје, со поддршка на Општинската организација на Црвен крст...

Црвен Крст на град Скопје дел од „Exit Festival“ во Нови Сад

Фестивалот Exit во Нови Сад со години претставува голем настан кој се одржува во текот на...

Пријавете се на бесплатниот конкурс за негувател/ка и внесете среќа, љубов и внимание во нечие секојдневие!

Стареењето е природен процес во човековиот живот кој има своја убавина исто како и секој...

Отворање на дополнителен капацитет во Пунктот за бездомници – трпезарија за бездомници!

Пунктот за бездомници во Момин Поток е отворен во 2008 година и од тогаш континуирано се...

На 8. мај го прославуваме Светскиот Ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

Денес, по повод 8. мај, Светскиот Ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина, Црвен крст на...

Крводарителска акција во спомен на Тоше Проески

Традиционално, на 25.01.2019 година, по петнаесетти пат ќе биде организирана голема...

#365среќа Александра Ристовски: „Преку ПХВ програмата младите имаат можност да бидат промената која сакаат да ја видат во светот“

Кога мислиме на хуманост, помош и подавање рака кога е најпотребно секако помислуваме на...

Крводарителската акција во Музеј на град Скопје по повод годишнината од а

Црвен крст на град Скопје со поддршка на ООЦК Кисела Вода, традиционално, на 26 Јули ќе...

Ксенија Николова #НаправиПовеќе донирајќи облека во Копче

Една од најважните лекции која треба да ja научиме во животот е да работиме сите заедно за...

Ново спортско детско катче за учениците од ПОУ „Д-р. Златан Сремец“

Во склоп на проектот „Европската недела на спортот“ кој веќе е во тек, исполнувајќи ги...

Се отвори „Копче“ – местото кое ги поврзува хуманоста, достоинството, трудот и екологијата

Денес се отвори „Копче“, новата приказна во градот и местото каде што отсега ќе може да...

ПРИЈАВЕТЕ БЕЗДОМНИК ИЛИ ДЕТЕ НА УЛИЦА НА ТЕЛЕФОНОТ 15505

Ако забележите бездомник или деца на улица, бидејќи се лица под ризик од студениот бран,...

Зошто е добро да се биде крводарител?

Сигурно сте слушнале и добри, но и лоши работи од дарувањето крв. Само дел од приказните се...