Таг:, , , , , , , ,

Давајќи им ја премногу на оние кои не ја заслужуваат, си должиш себеси – љубов!

Си должиш љубов себеси, си му ја дал на оние кои воопшто не ја заслужуваат. Си должиш време...

Сакам да знаете каков е мојот Бог…

Иако наизглед не го допирам, живеам и чекорам потпрен на него. И по кои патишта на одам,...

Кога ќе паднеш искачувајќи го највисокиот врв, знај дека Божјата рака е секогаш позади тебе

Запомни, не е важно колку пати ќе паднеш, и колку пати ќе се стркалаш назад. Важно е колку пати...

Ти му припаѓаш на Бог, само тој го знае најдобриот пат за тебе!

Ти му припаѓаш на Бог, затоа што само тој знае што треба да направи со тебе.  На кого му...

Кога ти е тешко сети се дека Бог гледа сѐ и се грижи за тебе

Кога и да ти е тешко, знај дека Бог гледа се и се грижи за тебе. Твоите солзи го печат и...

„Љубовта ги брише сите грешки“ – Нешта кои можеме да ги научиме од Марија Магдалена

„Секој човек има своја иднина, тоа е поглед со кој Бог го гледа тој човек.“ -Секој човек има...

Отвори го прозорецот на твоето срце и пуштија Божјата љубов

Некој човек постојано живеел со црни облаци на душата. Не верувал во добрина, особено во...

Крадецот пред Рајските порти – Мудра приказна

Некој крадец стигнал на небото и почукал на рајските порти.. „Отворете ве молам!“ Апостол...

Враќањето на Исус „Доаѓам, чекајте ме!“

„Доаѓам утре, чекајте ме! Исус.“  Пораката создала невидена збрка.. „Доаѓам утре, чекајте...

Молитвата на тројцата Божји слуги – Мудра приказна

Во еден брод кој пловел по морето, патувале неколку аџии и еден бискуп. Пловејќи стигнале до...

Божјата одлука секогаш е онаа најдобрата

Поучна приказна за Божјиот суд и начинот на кој Тој ги крои човековите патишта.. Еден крал...

Ти си еден мал пламен во темната ноќ на овој свет – Бог има план за секој од нас

Додека влегувал во небото, Исус уште еднаш за последен пат ја погледнал земјата која тонела...

Драг Боже, ти ја знаеш мојата потреба и ова го ставам во Твои раце

Еднаш една жена со измачен и тажен лик влегла во една продавница. Му пришла на сопствениот со...

„Дали Исус ќе ме пушти во Рајот?“ – Мудра приказна

Еден човек сонувал дека умрел кога најмалку очекувал. Пред него во редот стоеле многу луѓе...

На Бог се сеќаваме тогаш кога не ни преостанува ништо друго – Мудра приказна со силна порака

Мудра приказна за вербата во Бог и како не смееме да дозволиме да сетиме на Него само кога...

„Молбите до Бога“ – Мудра приказна за вербата и човечноста

Милијарди луѓе стоеле околу Божјиот престол. Многумина биле воодушевени, а некои биле...

Не постојат невозможни нешта – Со Бог сè е возможно!

Еден млад војник бил ставен на тест да покаже зошто верува во својот Бог.. Млад војник додека...

Бог постои, а ова е судбината – Мудра приказна со силна порака

Еден човек прашал: Дали Бог постои? Ако постои, покажи кој е неговиот облик. Што е судбината, ...

Момчето кое го видело рајот – Поучна приказна

Поучна приказна за сите верници Џулијан Грин во својот дневник запишал една интересна...

Божјото помнење – Поучна приказна

Една жена тврдела дека Бог и се јавувал. Отишла кај неколку бискупи за да се посоветува.. Една...