Таг:, , , , , , , , , ,

Во животот најважно е вашето дете да биде здраво и среќно

Оставете ги децата да бидат деца, затоа што целиот живот ќе бидат возрасни, а тоа е понекогаш...

Народот кој ги потценува своите учители е осуден на пропаст

Различни луѓе паметат различни личности, нешта и искуства од своите најрани денови но...

Не постои мало зло! – Приказна која треба да ја запомните!

Имате толку малку време за воспитување на вашите деца, не дозволувајте тоа да помине а да не...

Стручњаците тврдат: Мајчинството е еднакво на 2,5 работи со полно работно време

Менување пелени, менаџирање со распореди, обид да се одржи некаква привидна лична хигиена…...

Татковци, учете ги вашите синови да ги сакаат жените и да ги третираат со почит

Да се однесуваат кон нив како кон објекти на страст туку како кон живи суштества кои се...

Што ја издвојува ВИСТИНСКАТА ДАМА од некултурната жена

Не секоја жена е дама, а тоа најдобро го покажува нејзиното однесување во друштвото и...

Најпознатите фрази на нашите мајки

„Имаш ли ти куќа?“, „Памет во главата..“, „Ќе го добиеш твоето кога ќе стигнеме дома!“ Овие...

Најважните лекции за родителите и воспитувањето на децата од Марија Монтесори

Жената која направи револуција во педагошкото воспитување Четири педагози направиле...

Односот помеѓу таткото и ќерката подоцна влијае врз нејзините љубовни избори

Најголемата слабост на еден татко е неговата мала принцеза Во текот на животот градиме...

Совети за родителите: Реченици кои НИКОГАШ не смеете да му ги кажете на вашето дете

Иако се чести, тие се многу погрешни Ако често сме студени и лути кон нашите деца, голема е...

Тетката е најдобрата пријателка и дар од Бога

Мајката е мајка, но тетката е нешто посебно! Првата голема улога на тетката почнува од оној...

Лекции за ЉУБОВТА кои една ќерка може да ги научи само од својата мајка

Мајките имаат повеќе искуство и мудрост кои треба да им ги пренесат на своите ќерки со цел...

Бонтон за најмалите: Неколку убави манири кои секој родител треба да го подучи своето дете!

Ако вашето дете ги научи основите на однесување уште од најрана возраст, не грижете се, тоа...

Бонтон за најмалите: Убави манири на кои секој родител треба да го научи своето дете

Ако вашето дете во раното детство ги научи основните однесувања од овој текст, подоцна ќе...

Децата кои растат со баби и дедовци се посреќни, попаметни и пообразовани

Љубовта, грижата и поддршката на бабите и дедовците има благотворно влијание врз внуците. За...

Поучна приказна за сите родители: Една баба чекала ред да плати на касата во самопослуга…

Една баба била на касата на голема самопослуга чекајќи ред да плати. Позади неа стоела една...

Родителите се воодушевени: Новиот метод на воспитување РЕИ дава големи резултати

Овој метод ги охрабрува родителите да размислуваат повеќе и да го анализираат своето дете...

Психолог открива кои изрази не смеете да ги кажувате пред децата.

Експертите наведуваат колку термини користат родителите, не знаејќи дека им штетат на...

15 работи кои треба да им ги кажете на вашите деца

Неколку важни работи што треба секое дете да ги слушне од своите родители! Децата ја...

Правила кои секој татко треба да го научи својот син!

Велат џентлмен се раѓа, не се станува. Ако е тоа вистина, тогаш родителите имаат големо...