Таг:, , , , , ,

Книги што можете да ги читате одново и одново

Идеите и значењата во некои книги се толку безвременски што вреди да се навраќаме да ги...

Како да го оптимизирате времето и да најдете рамнотежа во вашиот работен ден

Студиите покажаа дека ние всушност работиме повеќе часови сега кога работиме од дома...

Времето не определува колку сакаме некого

Времето не ја определува љубовта нити тоа колку долго сте заедно Немој да се чувствуваш...

Го имаш сето време на овој свет, немој да брзаш во ништо

Немој да ги брзаш нештата само затоа што имаш чувство дека времето ти се лизга од рацете. ...

Никогаш за ништо не доцниш нити подрануваш, сѐ се случува во точно вистинско време

Препушти се на моментот и чувствувај ги нештата кои ти се случуваат со своето срце. Се оди...

Најголемата лага во која веруваме е таа дека имаме време

Ничие време не е неограничено иако кога ќе помислиме на него пред нас се отвора една...

Никогаш не е доцна – Сè се случува во вистинско време!

Единствениот ден кога навистина ќе биде премногу доцна е оној ден кога на овој свет за...

Сврти им го грбот на оние кои никогаш немаат време за тебе

Сфати дека не си прв на листата на нивните приоритети туку се наоѓаш некаде на крајот, пред...

Не заборавајте, секогаш има некој кој ве сака. Многу силно.

Важно е да не си мртов. Некогаш смртта доаѓа многу порано откога срцето ќе застане. Смртта...

Престанете да велите „немам време“ – Некои нешта во животот немаат реприза

Колку тоа „немам време“ одзело можности и убави шанси, колку неизговорени зборови,...

Жена како жена, ќе те чека некое време, па ќе почне да се лади, исто како кафето

Ја губиш пријателе, ја губиш, слеп да беше ќе сфатеше досега. Каде ти се очите, каде гледаш...

Сѐ што се случува, се случува во вистинско време: Не завидувајте, тие водат свој живот, а вие ваш

Ништо не се случува случајно, сѐ е тоа живот. Некој дипломирал на 22, а се вработил дури на 27,...

Дали мислите дека годините ви поминуваат со неверојатна брзина: Ова е тајната како да го успорите времето

Ви се чини дека годините поминуваат многу бргу и дека останале само спомени од некои поубави...

Ако го видите ова на часовникот, веднаш помислете си желба: Секој ден во ова време небото се отвора

Секој ден пресметајте кога е златна минута и за тие 60 секунди, замислете си искрена желба!...

Вие имате право да кажете „НЕ!“ – Без грижа на совест!

Никому не должите никакво објаснување. Во нашето друштво кое ни наметнува ставови дека сите...

Сѐ има свој момент: Не задржувајте го оној кој сака да си замине

Времето е важно, почитувајте го. Тоа најдобро знае кога е вистинскиот момент некој да замине...

Сѐ се случува со причина: Понекогаш е најдобро да задоцните, бидејќи Бог ве чува!

Можеби не знаете дека еден менаџер на една голема компанија преживеа во терористичките...

Метеоропатија: Како времето влијае на нашето расположение и здравје?

Има сè повеќе луѓе кои поради временските услови имаат проблеми со концентрацијата,...

Еве како науката ја објаснува оваа појава: Зошто старите повреди болат на промена на времето?

Можете да го предвидите дождот бидејќи секој пат пред да врне ве боли раката која што сте ја...

Дали дождот влијае негативно врз расположението?

Ако често зборуваме за времето и временските прилики, истражувањата покажуваат дека и не...