Таг:, , , , , ,

Мерил Стрип во 6 реченици ја објасни смислата на животот

Легендарната актерка Мерил Стрип низ само шест реченици успеа да ја објасни смислата на...

Како да реагирате на зависта, злобата и навредите?

Поучна мудрост како да реагирате на зависта, злобата и навредите „Живеел еднаш еден стар...

Руми: Најдобри дефиниции за отровот, стравот, зависта, омразата и лутината!

Еден ученик му поставил на Руми интересни прашања. Руми на нив дал прекрасни одговори кои ви...

Верувам во овој вид на љубов…

Смири се со оние кои те повредиле без разлика дали физички или емоционално. Луѓето кои те...

Како да ја препознаете туѓата љубомора и завист

Само некој кој ви завидува може да ги направи овие нешта. Ако знаете каде е проблемот, тогаш...

Поучна приказна за тоа како да реагирате на злобата, зависта и навредите

Живеел еден стар мудар самурај. Имал група ученици и ги обучувал за мудростите и војничките...