Таг:, , , , , , , , , , , ,

Пронајди ја својата вистина и изговарај ја силно дури и кога гласот ти трепери

Секој посакува да го пронајде своето место во светот, без оглед на тоа дали е всушност свесен...

Нешта за животот на кои ме научи мојата баба

Мојата баба ме научи да го романтизирам животот, да ја следам сопствената среќа, да живеам со...

Грешките се најдобар учител – Не можеш да го имаш одговорот на секое прашање

Опушти се, и онака никогаш не сме имале потполна контрола врз животот, никој не може да го...

Кога ќе станеш искрен спрема себеси – Ќе започне животот кој отсекогаш си требал да го живееш

Ќе почнеш да се чувствуваш повеќе присебно, како да го живееш оној вистинскиот ти тогаш кога...

Не суди за постапките на другите – Секој ја живее реалноста на свој сопствен начин

Вистината е во тоа што секој човек на оваа планета чувствува поинаку, на свој сопствен начин....

Среќата не е никогаш надворешна, таа е начинот на кој го цениш животот

Не чекај да ти се остварат сите соништа за да бидеш среќен Дај си на себеси дозвола да бидеш...

Немој да го брзаш случувањето на некои нешта – Неочекуваното е секогаш подобро од планираното

А животот е токму тоа – авантура и не би било истото ако однапред знаеш што ќе се случи...

Секој нов ден донесува нешто кое не си го искусил претходно

Секој нов ден се будиш се посилен од претходно. Посилен да се соочиш со светот, да чувствуваш...

Не чекај да ти се исполнат сите желби за да почнеш да живееш

Еднаш кога ќе изгубиш килограми, еднаш кога ќе дипломираш, еднаш кога ќе ја пронајдеш...

Кога ќе сфатиш дека можеш да правиш што сакаш?

Живеј сега. Превземи ризик. Кога ќе сфатиш дека немаш многу време за да ги оствариш сите...

Никој не живее вечно, немој да чекаш. Живеј сега!

Дозволи му на твоето срце да биде скршено, но верувај дека на крајот се ќе си дојде на свое...

Најважните нешта за животот кои треба да научиш да ги правиш

Немој само да постоиш, живеј! Немој само да учиш, искусувај. Немој само да читај, впивај. Немој...

Запрашај се себеси – Дали живееше денес?

Дали издвои време за да направиш нешто кое ќе те подобри како човек, нешто поради кое си се...

Вљубете се во животот и тој ќе ви возврати со иста мера

Побрзајте да живеете, времето на овој свет на сите ни е ограничено. Искористете го најдобро...

Направи го твојот живот толку прекрасен што нема да посакаш да го замениш со нечиј друг

Наместо да размислуваш за тоа со кого би го сменил својот живот, направи го твојот живот...

Во животот најважно е да ги победиш своите стравови

Доколку дозволиш твоите стравови да управуваат со тебе и да те контролираат, никогаш нема да...

Понекогаш повлекувањето те прави победник, а не губитник

Знај кога е вистинско време да се повлечеш, без рани на душата Бунтовник не е оној кој се...

Порака која менува живот: Зошто треба да се смееме што повеќе?

Смеата ни го разубавува животот, ни носи радост, здравје и чувство на среќа. Честопати го...

Овој град некогаш бил пред пропаст, а денес е најдобро место за живеење во светот!

Овој град моментално се наоѓа под управата на главниот градоначалник и шест дополнителни...

Парадоксот на нашето време: Имаме големи куќи, мали семејства, многу дипломи, а малку знаење!

„Парадоксот на нашето време е тоа што имаме сѐ поголеми згради, но пократки живци, пошироки...