Категории

Тајната на изобилството: Како да привлечете пари во вашиот живот

Фенг шуи, стара кинеска техника за украсување дом и привлекување позитивна енергија, може да се примени и на паричникот. Се верува дека ако во нив носите сметки, потрошени картички, стуткани пари и непотребни работи, тогаш привлекувате лоша енергија и неповолна финансиска состојба.

Значи, што да чувате во вашиот паричник за да привлечете пари?

Сигурно сте виделе некаде фенг шуи фигура на жаба која седи на монети и се верува дека привлекува пари. Можеби и вие го имате во вашата куќа. Обично се чува дома на влезот или на работната маса, а според правилата за фенг шуи, овој фенг шуи магнет можете да го ставите во изобилство во вашиот паричник.

Ова не значи дека треба да носите фигура од жаба во вашиот паричник или чанта, но се верува дека фенг шуи слика од жаба што ја чувате во паричникот може да ве поттикне да привлечете пари. Можете да направите слика од жаба фенг шуи или симболично да ја нацртате на лист хартија и да ја ставите во вашиот паричник.

Друга препорака за паричник и привлекување пари е паричникот да биде црвен. Црвената боја симболизира успех, победа, напредок и богатство.

Прегледи:
155
Објавено на:
11.12.2021