Тајната на среќните врски: 10 љубовни заповеди!

Љубовта е најубавата емоција, но за да се негува и одржува особено е важно да се придржувате до овие 10 заповеди!

1. Секој ден кажете му најмалку еден убав збор на својот партнер.

2. Минатото нека остане во минатото. Заборавете го.

3. Можете да се налутите некогаш,но не дозволувајте и двајцата да бидете лути во исто време.

4. Ако за нешто не сте во право,признајте го тоа и кажете го магичниот збор „извини“.

5. Никогаш немојте да заспиете без да разговарате и да ги решите недоразбирањата.

6. Ако не е ништо сериозно-дозволете му на партнерот и тој да победи во некоја караница.

7. Никогаш немојте да викате еден на друг-освен ако нема пожар.

8. Кога сакате да упатите критика направете го тоа со внимателно избрани зборови.

9. Имајте секогаш на ум дека за кавга се потребни двајца.

10. Подобро запоставете го целиот свет отколку да се запоставите еден кон друг.
Коментари

коментари