Категории

Тактики за освојување на машко срце

Бидете сигурни во себе и доминирајте во просторот. Преправајте се дека не ви е гајле. Вие ги поставувате правилата.

Кај нас, сè уште е практика мажите да им приоѓаат на жените, а храбрите девојки кои се осмелуваат да го направат првиот чекор, сепак се реткост. Подучени од непријатното одбивање, многу момци се откажаа од започнување на разговор , па затоа работат и поминуваат време во барот со пријателите. Сето ова укажува на фактот дека станува сè потешко да најдете момче или девојка, и ако сте од оние девојки кои се доволно храбри да ги преземат работите во свои раце – овие совети можат да ви помогнат.

Доминирајте во собата

Гледано од женска перспектива, мажите кои привлекуваат најголемо внимание се токму оние кои се чини дека знаат каде одат и што прават. Збунетите изрази на лицето и говорот на телото што зрачат со несигурност никогаш не се привлечни и ниту едно момче нема да забележи девојка која изгледа како да претпочита да биде дома. Иако можеби сте збунети, преправете се дека не сте, држете се исправени и безбедно шетајте низ собата како да знаете точно каде одите. Шансите некој да ве забележи се многу поголеми ако оставите впечаток на самоуверена девојка.

Гледајте во него

Ако сакате некој, погледнете го и не срамете се. Кога ќе ви се сретнат очите, држете го кон него, бидејќи ако ги оставите очите да лутаат, тој нема да сфати дека ви се допаѓа, и тој ќе го припише целиот настан на случајност. Започнете суптилно и не зјапајте како лудак, но ако немате храброст дури и за малку подолг изглед, тешко дека ќе го имате за нешто друго. На крај, што е најлошото што може да се случи?

Преправај се дека ве интересира

Кога сме надвор, во деведесет проценти од случаите не нè интересираат приказни за нечија работа или семејство, но е пристојно да се преправаме дека сме заинтересирани. Прашајте го за неговите хобија и интереси и слушајте со барем едно уво што има да каже. Луѓето сакаат да зборуваат за себе, и фактот дека некој е заинтересиран за она што тие треба да го кажат е толку привлечен што нема да сакаат да се одделат од вас.

Диктирајте го ритамот на вечерта

Жените очекуваат мажот да го направи првиот чекор, без разлика дали е тоа почеток, барање телефонски број или бакнеж, повеќето од нас сепак ќе претпочитаат тој да биде тој што нешто иницираше. Но, ако го освоите како што сакате маж да ве освои, тогаш пожелно е да си диктирате како ќе се одвива ситуацијата.

Прегледи:
152
Категории:
Љубов и секс
Објавено на:
26.11.2020