Tally е хаска која мисли дека е маче

Запознајте ја хаската Tally. Таа можеби е куче, но сопственикот верува дека има маче. :)

Tally е родена во средина каде се чувале мачки, а со нив растела две години. Сега е во друг дом, а таму се однесува како маче. Таа всушност е мешавина од хаска и малмут, а малмутите се препознатливи по однесувањето слично на мачките. Сепак Tally е многу мила и симпатична.

Имам хаска која пораснала со мачки и мисли дека е маче :)

Таа исто така седи како маче, со собрани раце и нозе.

Исто како и мачињата, Тally сака да се пика во кутии.

И си седи…

Некое време, неколку саати…:)

Многу е тивка. Сака да седи и да ги набљудува луѓето, тивко судејќи им цел ден.

Малку сме немирни, правиме бељи … бар еднаш дневно…

Не, ова не е покана за чешкање на стомакот!

Го сакаме и снегот, но не сакаме кога луѓе ни даваат комплименти, одма бегаме…па знае дека е најубава.

Кој не ужива во дремка додека те грее сонцето?!

Мрзливи, но флексибилни. Вратот ќе се изврти и 360 степени за да видиме што се случува.

Tally ви вика чаo :)
Коментари

коментари