Таму некаде постои некој кој ќе те сака онака како што отсекогаш си замислувал

Секој од нас во даден миг од својот живот се буди на полноќ чувствувајќи се како да е сам на светот, како да не постои никој кој вистински го сака и не постои личност која некогаш ќе го сака и никогаш нема повторно да може да заспие спокојно. 

Секој од нас во даден миг од својот живот се буди на полноќ чувствувајќи се како да е сам на светот, како да не постои никој кој вистински го сака и не постои личност која некогаш ќе го сака и никогаш нема повторно да може да заспие спокојно.

Ќе го поминува својот живот разносуван од ветрот низ места каде не постојат чувства, каде не постои срце кое го чека и ќе остане непосакуван засекогаш.

Но најдоброто нешто во сето тоа е што не си сам кога ги имаш тие чувства. Некој некаде се чувствува толку осамено исто како и ти, некој исто така е во потрага по некој со кој ќе ги дели истите стравови, исто како и ти.

Зарем тоа не е најпрекрасното нешто во сето ова? Зарем тоа не е доволен доказ дека и покрај се постои некој друг кој исто толку страсно жеднее да биде вљубен во некого и некој да биде вљубен во него.

Зарем тоа не е толку прекрасно знаејќи дека еден ден тие двајца можат да се сретнат и да го пронајдат еден во друг истото кое го чувствувале..
Коментари

[fbcomments]