Категории

Танц во воздух: Оваа несекојдневна танцова група ќе ве воодушеви

„Ми дозволува да правам се што би правела во моите соништа.“

hd-aspect-1476120063-hbz-bandaloop-00-index

Вертикален танц кој наликува на волшебно лебдење во воздух, а всушност станува збор за танцова група Bandaloop, пионерска танцова група која се опишува себе си како „брановити и динамични движења, уметничка кореографија изведена на вертикален подиум за танцувзње.“

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=lIiCNr0ftu0″ width=”500″ height=”300″]

Необичен тац, кој според нив дава неверојатно чуство на слобода и игривост, воедно високо ниво на адреналин и остава простор да се создаде вистинска уметност.

screen-shot-2013-08-31-at-10-42-32-am