Тебе не те дефинираат годините нити тежината – Ти си она кое го носиш во себе

„Ти не си твојата возраст, нити величината на облека која ја носиш. Ти не си твојата тежина, нити бојата на твојата коса.“

„Ти не си твојата возраст, нити величината на облека која ја носиш.
Ти не си твојата тежина, нити бојата на твојата коса.
Ти не си твоето име, нити брчките на твоето чело.
Ти си сите книги кои ги имаш прочитано, и сите зборови кои изглегле од твоите усни.
Ти си твојот глас, и насмевките кои понекогаш ги сокриваш.
Ти си слаткоста во твојата смеа, и секоја солза која тече по твоето лице.
Ти си песните кои ги слушаш гласно кога си сам.
Ти си местата на кои си бил, и нештата кои ги сакаш.
Ти си твоите фотографии во твојот албум, ти си твоите соништа.
Ти си изграден од толку убавина но понекогаш забораваш.
Забораваш тогаш кога мислиш дека те дефинираат сите оние нешта кои не си.“

-Ерин Хенсон
Коментари

[fbcomments]