Категории

„Телото ми се здрви а лицето ми гореше“ – Британец пробал ултра лути тестенини и изгубил слух на едното уво

 „Телото ми се здрви а лицето почна да ми гори“ . Британецот Ремул Бала неодамна нарача „ултра-зачинети корејски јуфки со пилешко Самјанг“ од Амазон кои, како што рече, биле толку зачинети што откако ги изел – оглувил на едното уво.

Бала вели дека вообичаено сака зачинета зачинета храна и дека добро ја толерирал, но со овие тестенини открил на потежок начин до каде е неговата граница. Тој го сподели непријатното искуство на порталот „Мој Лондон“, каде што напиша дека „тој оброк буквално го повредил“, а исто така тврди дека бил глув на едното уво некое време после јадењето.

Роден во Маурициус, зачинетата храна, пишува тој, не му е необична, но ова беше „најчистото нешто што го пробал некогаш“ – неодамна го гледав видеото на славниот јутјубер Мет Стони во кое наполни 15 пакувања од овие корејски јуфки и од тогаш сакам да ги испробам – рече Бала, па преку Амазон купи уште потопол пакет пилешко и јуфки.

„Отпрвин беше вкусно, но потоа ме „удри“: забите ми се вкочанија и грлото ми се затвори додека огнот паѓаше по стомакот“ – вели тој, но сепак продолжи да ги јаде своите врели јуфки. Сепак, тој изеде само половина порција, што го доста го разочара.

„Телото ми беше вкочането, особено прстите, а лицето ми гореше. Дури и почнав да мавтам со рацете и со тоа да се ладам“ – вели тој, а следниот ден почувствува болка во левото уво. „Ако сакате да ги испробате овие ‘тестенини од смртта’, можете да ги најдете на Интернет, но на ваш сопствен ризик – заклучува Бала.“