Категории

Терапија за здравје и младоликост од само еден чекор кој треба да го правите секој ден

Прекрасен природен лек за здравје и младост – сите го имаме, но ретко го користиме!

Устата е поврзана со третата чакра, енергетскиот центар лоциран веднаш над папокот и се нарекува Манипура. Тој е одговорен за човечката комуникација, социјалната интеракција, адаптацијата и успехот. Исцедените усни на мрачно лице ја блокираат оваа чакра во енергија, а потоа се јавуваат проблеми со стомакот – кога некое лице не може да „свари“ многу работи во животот. Алтернативната медицина истакнува дека насмевката е идеално природно средство за ублажување на болката. Искрената радост на биохемиско ниво го стимулира лачењето на ендорфин – хормонот на радоста!

Терапијата со смеа станува сè попопуларна. Кога сте под стрес поради проблем и гледате комедија, читате смешна книга или се дружите со духовити луѓе, одеднаш наб positiveудуваме сè што ни се случува на попозитивен начин и наместо да лелекаме, прибегнуваме кон решавање на проблемот. Тоа е волшебната моќ на насмевката како едно од најефикасните природни лекови.

Покрај тоа што е одлична за физичко и ментално здравје, насмевката е идеален лек против брчки. Кога имаме намуртеност, 43 мускули се напнати, а само 17 со насмевка Истражувањата покажуваат дека луѓето кои почесто се смеат изгледаат млади.

Во комуникација со токсична личност која ви ја троши енергијата, се обидува да го наметне своето мислење или го загрозува вашето расположение, не влегувајте во дискусија, туку користете насмевка како најдобар аргумент и одбранбен систем.

Прегледи:
94
Категории:
Убавина и мода
Објавено на:
18.07.2021