Категории

Тешките времиња постојат со причина и тоа е да ја разбудите вашата храброст и доказ за верноста на другите луѓе

Тешките времиња постојат со причина и тоа е да ја разбудите вашата храброст и доказ за верноста на другите луѓе. Постојат моменти во животот кога треба да се движите напред, а тогаш кога е темно, и тогаш кога не го гледате патот напред. И ако не можете тогаш барем застанете и одморете се. Понекогаш големите одлуки не се одлуки во кои ја менуваме насоката на нашите животи, ние одлучуваме за некои величествени потфати, правиме планови за иднината, понекогаш големите одлуки се само одлуки од кои нема да се откажеме, колку и да ни е тешко сега.

Има моменти во животот кога многумина ќе се сомневаат во тебе, моменти кога луѓето ќе ти подметнуваат нога, ќе озборуваат и ќе те клеветат зад грб, но тоа не се моменти за борба против тие луѓе, тоа се моменти за борба со твоите соништа. Ова се моменти на испрашување и докажување пред себе, моменти на барање сила и она што ве воодушевува и ја исполнува вашата душа со восхит и екстаза.

Ова се можности да ги цените оние убави моменти и луѓе кои останале со вас во тие тешки моменти. Има моменти во животот кога емоциите се толку тешки и чувствувате потреба за прегратка, допир или убав збор и нема кој да ви ги даде. Тогаш е потребно да се сфати нечија цел прилично сериозно и да си кажеме себе си дека во никој случај нема враќање назад. Откако ќе си кажете дека е во ред да ги почувствувате сите тие негативни чувства и да си дадете шанса да се докажете преку нив со трпеливост, сè ќе заврши поинаку.

Кога верувате во себе, им давате на другите луѓе можност да веруваат во вас. Кога верувате во другите им давате на другите можност да бидат нивната најдобра верзија. Не се откажувај затоа што околностите те плашат и другите луѓе не се она што си го очекувал. Тешките времиња постојат со причина и тоа е да ја разбудите вашата храброст и доказ за верноста на другите луѓе. На кој било начин тие се невообичаен дар на животот за вас, останува на вас да одлучите што да правите со нив.

Прегледи:
99
Објавено на:
08.07.2022