Категории

Тест кој ги открива дури и тајните кои ги сокривате од себеси

Многу ситници, кои често не ги забележуваме, всушност ни се откриваат. Дури и нашата прва асоцијација со нешто кажува многу за нашиот карактер. Потсвеста исто така игра прилично важна улога, па затоа често одговара на прашања за нас.

Одговорете на овие четири и ќе добиете неколку објаснувања за вашата личност и како функционира потсвеста.

1. Замислете дека нуркате во морето и додека го откривате подводниот свет, одеднаш здогледувате сирена. Каква боја е нејзината опашка?

2. Сирената не е единствената што ја сретнувате на дното на морето, таму минува риба во моментов. Каква би била таа?

3. Малку понатаму наидувате на школки. Како изгледаат, дали нивната форма е едноставна или се необични, можеби спирални како полжав?

4. Решивте да излезете и да стигнете до плажата. Колку луѓе гледате?

Решение:

1. Бојата на сирена покажува колку сте друштвени. На пример, ладните бои како зелената и сината укажуваат на срамежливост, додека топлите бои како жолта и розова укажуваат на отвореност.

2. Рибите кажуваат нешто за вашиот начин на решавање на конфликти. Ако е безопасен, тоа значи дека вие, дури и сите други да ви противречат, сепак останувате на вашето мислење, додека ако е предатор, значи дека се плашите од предатори и дека брзо попуштате.

3. Школката кажува за тоа колку сте пристапни во односите со другите луѓе. Едноставната форма и обичните бои значат дека можете брзо да се отворите пред некого, додека необичната форма и повеќе бои покажуваат дека сте прилично затворени и претпочитате сами да ги решавате вашите проблеми.

4. Луѓето на плажа ги претставуваат вашите пријатели. Ако видите многу од нив, имате многу пријатели; но, ако има само неколку капачи, веројатно имате само неколку, навистина вистински пријатели. Ако нема никој на плажа, може да се каже дека не им верувате на луѓето и претпочитате да живеете како осамен волк.

Прегледи:
156
Објавено на:
05.07.2022