Тест кој ја открива личноста создаден од професори на Харвард: Што гледате на фотографијата?

Професорите на Харвард развиле многу едноставен тест за откривање на карактеристиките на личноста врз основа на она што го гледате на апстрактната фотографија.

Што прво забележувате на сликата?

1. Кокошка

Вашето внимание секогаш е насочено кон најситните детали и лесно успевате да се сконцентрирате. Имате одлична перцепција за светот кој ве опкружува, а идеална професија за вас би било сѐ што е поврзано со технологија.

2. Профил на жена со црвени усни

Честопати имате поотешкотии да се фокусирате на еден детал или една работа, бидејќи мислите и фантазијата постојано се насочени кон креативноста. Идеално би било доколку се занимавате со некоја уметност, новинарство, маркетинг.

3. Чудно лице на маж

Само вистинските денијалци, кои размислуваат поинаку од другите и ги поместуваат границите со своите идеи на овој тест за личноста ја гледаат сликата наопаку. Во тој случај на неа гледаат лице на чуден маж. Ако сте меѓу нив, ви честитаме, можеби би требало да размислите да се кандидирате за претседател.
Коментари

[fbcomments]