Категории

Тест на личноста кој открива што всушност ви е најважно во животот

Може да ви помогне подобро да ја разберете вашата личност, и да научите нешто ново за себе.

Замислете дека треба да направите неколку работи одеднаш:

1. Да земете бебе кое плаче.
2. Да ги соберете алиштата што се сушат надвор и почнува да врне.
3. Да ја иклучите плочата за готвење, бидејќи водата од тенџерето почнува да се излева на подот од кујната.
4. Да ја отворите вратата бидејќи некој тропа.
5. Да одговорете на телефонскиот повик.

По кој редослед ќе ги направите овие работи?

Решенија:

1. Ако првото нешто што ќе направите е да го смирите вашето бебе, тогаш најважното нешто во вашиот живот е семејството. Вие припаѓате на таа група на луѓе кои секогаш ќе ги ставаат своите најблиски на прво место.

2. Ако брзате прво да ги соберете алиштата, тогаш приоритети ви се љубовта и интимните врски. Тоа е нешто што ве прави целосни и исполнети – и без тоа ништо друго нема смисла.

3. Ако прво ја исклучите плочата за готвење, тогаш парите се најважната работа во вашиот живот. Материјалната безбедност е императив за вас.

4. Ако ја отворите вратата пред сè, тогаш вашите пријатели и семејството се на прво место.

5. Ако прво одговорите на телефон, а потоа на сè друго, тогаш приоритети ви се кариерата и работата.