Категории

Тест од 60 секунди, а потребна ви е само лажичка ! Проверете дали внатрешните органи ви се болни ?

За овој тест се што ви треба е најлонска кеса и една лажичка, а на овој начин можете да проверите дали е се во ред со респираторниот систем, цревата, хормоните, метаболизмот, бубрезите или забите. Се што треба да направите е со лажичка да извлечите малку наслага од површината на јазикот.  Кога ќе го правите ова, потрудете се наслагата да биде што поблиску до грлото. Потоа, замотајте ја лажичката со најлонска кеса и оставете ја да стои 60 секунди под јака светлина. Јаката светлост од сијалицата помага за развој на бактериите, па што повеќе е јака светлината, толку подобар резултат.

Резултати.

Кај здрав човек, наслагите ќе бидат чисти. Ако има чудна боја и непријатен мирис, тоа може да биде ран знак за проблем со плуќата и дишните патишта, бубрезите, цревата или хормоните. Доколу добиете таков резултат не е лошо да посетите доктор за да видете дали има проблем. Исто така, овој тест може д ви открие дали имате непријатен здив, проблем за кој многу луѓе не се свесни. Само помирисајте ја плунката. Ако има мирис кој потсетува на амонијак, може да е проблем со бубрезите. Ако мириса на овошје, може да е пореметување на метаболизмот, односно кетоацидоза.

Во секој случај, немојте веднаш да паничите, непријатниот мирис немора да значи секогаш болест на внатрешните ограни. Може тоа да биди е проблем со забите, кариес или расипани заби.

Прегледи:
129
Објавено на:
05.01.2016