Категории

Тест со бои кој ја открива вашата ментална возраст: Проверете колку е стар вашиот мозок?

Дали ја знаете својата ментална возраст? Сѐ што треба да направите е да изберете еден одговор врз основа на боите кои ги гледате и да ја одредите возраста на вашиот мозок. Ајде да започнеме!

1) Која боја прва ја забележувате на фотографијата?

 • Црна (1)
 • Црвено – портокалова (3)
 • Праска боја (5)
 • Светло сина (6)
 • Морнарско сина (7)

2) Која боја е најсветла?

 • Портокалова (10)
 • Розова (3)
 • Виолетова (6)
 • Жолта (2)
 • Сина (8)

3) Во кој правец гледа жената?

 • На нејзината десна страна (3)
 • Право во вас (8)

4) Дали е оваа фотографија црно – бела?

 • Да (0)
 • Не (5)

5) Дали се овие фотографии исти?

 • Да (10)
 • Не (5)

6) Избери нијанса

 • Еден (3)
 • Два (4)
 • Три (6)
 • Четири (8)
 • Пет (10)

Резултат:

Ако имате 15 или помалку поени, вашата ментална возраст е 20 години и помалку. Вие сте безгрижен тинејџер во душата без разлика на вашата возраст.

Ако имате од 16 до 24 поени, вашата ментална возраст е од 21 до 29 години. Технички, вие сте возрасна личност но сѐ уште се чувствувате активен, креативен и полн со живот!

Ако добивте од 25 до 34 поени, вашата ментална возраст е од 30 до 40 години. Вие го знаете вистинското значење на зборот одговорност. Но, сѐ уште сакате да учите нови работи!

Ако имате од 35 до 44 поени, вашата ментална возраст е од 41 до 50 години. Вие сте позрел отколку што сте свесни за тоа и ретко кога правите несигурни потези и се впуштате во авантури.

Ако добивте од 45 до 50 поени, вашата ментална возраст е 50 години и повеќе. Стареете достоинствено и сакате да ја споделувате својата мудрост со луѓето околу вас. Знаете како да ги цените едноставните работи во животот.