Категории

Тестови кои мора да ги поминете пред Универзумот да ви ја исполни желбата

Кога замислуваме желба или поминуваме низ некоја фаза од животот, тогаш Универзумот може да ни испрати различни знаци, тестови и предизвици. На тој начин ни помага да разбереме што ни е навистина важно на патот кон реализацијата, што треба да направиме за да се доближиме до крајната цел.

На овој начин нè учи одредени лекции, па дури и кога ни се чини дека одиме наназад, тоа за нас е само проверка, тест и тоа не се случува без причина.

1. Желбата ви се остварува, но во поинаква форма
На пример, само еден дел од желбата се исполнува, додека вие сеуште ги чекате другите. Значи, Универзумот сака да провери дали ќе се задоволите со помалку. Дали навистина ви треба исполнување на вашите соништа и дали токму тоа го баравте? Во овој случај, важно е правилно да го поминете тестот. Треба да бидете благодарни за добивката, но продолжете да се обидувате за повеќе.

2. Вашата желба се остварува за некој друг
Многу сте сонувале за патување во странство, но како резултат на тоа, вашиот колега или познаник заминува кај вас. Ваквите ситуации се исто така тестови. Ако ги поминете, наскоро ќе можете сами да го исполните вашиот сон. Но, ако некому му завидувате или не можете искрено да му се радувате, ќе бидете принудени да бидете уште подалеку од она што сте го сакале отколку што сте планирале.

3. Ви се враќаат луѓето од минатото
Или буквално ви се враќаат поранешните љубовници и старите партнери, или луѓе со слични карактеристики како вашите бивши.Ова може да значи тест од универзумот, кој сака да се увери дека сте научиле лекција дека не вреди градење односи со такви луѓе.. Универзумот може да испрати некого со кој повеќе не комуницирате, но исто така ви наштети во минатото за да бидете сигурни дека нема да го дозволите повторно да влезе во вашиот живот.
Ако пред овие настани сте посакале или сте изразиле некаква намера (на пример, да почнете да се сакате себеси), тогаш ова може да биде уште еден тест што треба да ве тестира „за силата“. И видете дали сте подготвени да одите на следното ниво. Можете ли конечно да и верувате на вашата интуиција и да го добиете она што толку многу го сакате.

5. Често сте соочени со избор
Ова е неопходно за да проверите дали сте подготвени да дејствувате во согласност со вашето ново размислување или дали ќе ги повторите грешките од минатото. Значи, ако имате намера да почнете да заработувате повеќе, тогаш може да има предизвици што треба да ги позајмите од некого. Или, на пример, некој од вашите роднини ќе ве убеди да не оставате стара стабилна работа што не ви се допаѓа и да не започнувате сопствен бизнис. Бидејќи е ризично, обично е неисплатливо и ќе мора да работите двојно повеќе. Овде, важно е да застанете на време и да не наседнете на трикови, туку да направите избор што само вие мислите дека е правилен. И тогаш ќе го поминеш тестот на Универзумот кој ќе види дека си верна на себе и ќе те поддржи.

Прегледи:
461
Објавено на:
17.11.2021