Ти мораш да избереш кој си, и да станеш своја авантура

Постои многу повеќе во животот од тоа да ги задоволуваш другите луѓе. Постои многу повеќе во животот од тоа да го чекориш пропишаниот пат. 

Не дозволувај очекувањата и мислењата на другите луѓе да влијаат врз твоите одлуки.
Животот е твој и само твој, ничиј друг.

Прави го она кое ти е важно и кое сметаш дека е исправно и вистинско за тебе.
Прави го она кое те прави да се чувствуваш жив и среќен.

Немој да дозволуваш очекувањата и идеите на другите да те ограничуваат во тоа да бидеш она што си.
Ако им дозволиш на другите да ти кажуваат кој треба да бидеш, ќе ја живееш нивната реалност – а не својата.

Постои многу повеќе во животот од тоа да ги задоволуваш другите луѓе. Постои многу повеќе во животот од тоа да го чекориш пропишаниот пат.
Постои многу повеќе во животот од она кое го искусуваш сега.

Ти мораш да избереш кој си и мораш да го направиш тоа за себе. Да станеш целосна личност. Да станеш своја авантура.
Коментари

[fbcomments]