Ти не постоиш за да му докажуваш некому нешто

Ти не постоиш за да му докажуваш некому нешто. А ако некогаш сакаш да докажеш нешто, докажи си на себеси колку далеку можеш да одиш за да се заштитиш себеси и своите соништа од студени луѓе кои не ти ја пружат потребната почит. 

Ти не си тука за да се бориш за тоа да те третираат како што треа. Ти треба самиот да ја знаеш својата вредност и што заслужуваш, а ако некој не го забележува тоа, ако некој мисли дека повредувањето на твоето срце не е нешто важно, дека половичното внимание кои ти го дава е доволно, тогаш тие ти згрешиле.

Престани да дозволуваш да поминуваат години во врски кои се погрешни уште од самиот почеток, престани да се справуваш со тешки срца кои не знаат како да те ценат.

Ти не постоиш за да му докажуваш некому нешто. А ако некогаш сакаш да докажеш нешто, докажи си на себеси колку далеку можеш да одиш за да се заштитиш себеси и своите соништа од студени луѓе кои не ти ја пружат потребната почит.
Ти се приспособуваше на сечии каприци веќе доволно време, сега е крајот.

Ти беше личноста која секогаш остануваше позади, повредена, сега е крајот.
Сега биди првата личност во твојот живот, сега докажи си на себеси дека вредиш многу повеќе од тоа со кое те тераат да се задоволиш.
Коментари

[fbcomments]