Ти простувам, не затоа што заслужуваш, туку затоа што јас заслужувам мир

„Простувам, но исто така ја учам и лекцијата. Нема да те мразам, но никогаш веќе нема да ти се приближам толку за да не ме повредиш повторно. Не сакам моето простување да биде моја наивност.“

„Простувам, не затоа што заслужуваш да ти простам, туку затоа што заслужувам мир.“

„Постојат два вида простување. Она кога ќе простите и им давате на другите шанса и она кога простувате и продолжувате без нив. И двете користете ги мудро.“

„Простувам, но тоа не значи дека го прифаќам твоето однесување или ти верувам. Ти простувам поради себе, за да можам да продолжам со животот.“

„Простувањето не значи дека прифаќам што си направил. Простувањето значи дека она што си го направил повеќе не ме контролира.“

„Никогаш не сум знаела колку сум силна сѐ додека не требаше да простам некому кому не му беше жал и да прифатам извинување кое никогаш не го добив.“
Коментари

[fbcomments]