Тие не се свесни за тоа – Еве зошто жените се многу посупериорни од мажите

Жените не треба да се сметаат за еднакви на мажите, тие се далеку по супериорни и секогаш биле такви.

„Што и да и дадеш на жената, таа тоа ќе го направи големо.
Ако и го дадеш семето, таа ќе ти даде бебе.
Ако и дадеш куќа, таа ќе ти даде дом.
Ако и дадеш намирници, таа ќе ти даде оброк.
Ако и дадеш насмевка, таа ќе ти го даде своето срце.
Та го умножува и зголемува сето она кое ќе и го дадеш.
А ако и дадеш несреќа, биди сигурен дека од неа таа ќе направи пекол.“
– Сер Вилијам Голдинг
Коментари

[fbcomments]