Тие се вистински научници: Ова се најинтелигентните хороскопски знаци!

Интелигенцијата е ментална карактеристика која се однесува на способноста за учење и прилагодување на нови ситуации.

Исто така подразбира и разбирање како и користење на апстрактни поими. Честопати за нечиј успех во животот повеќе е одговорна емоционалната интелигенција отколку самиот коефициент кој се мери преку тестирања. Ова се трите најинтелигентни знаци во Зодијакот:

Водолија

Припадниците на овој знак се екстремно интелигентни, што објаснува зошто помеѓу нив се наоѓаат голем број познати генијалци. Одлично поминуваат на тестовите за интелигенција, имаат талент и на проблемите им приоѓаат со голема концентрација. Колку се поинтелигентни, толку се повеќе склони кон емоционална нестабилност.

Близнаци

Припадниците на овој знак се многу бистри, а наспроти другите знаци ги одликува брзина во размислувањето па бргу доаѓаат до решенијата на проблемите без премногу мака. Имаат одлична способност за учење, но тоа им е од корист само ако се способни да се посветат.

Јарец

Припадниците на овој знак поседуваат таканаречена практична интелигенција која ги тера да се надоградуваат. Имаат силна меморија која им овозможува да ги памтат и најбаналните нешта коои секогаш им користат, а одлично го применуваат стекнатото знаење и никогаш не го забораваат она што еднаш го совладале.
Коментари

[fbcomments]