Категории

TikTok тестира свој чет-бот наречен „Тако“

Чет-бототвите како ChatGpt веќе се во голем број, па не е ни чудо што и TikTok си тестира свој чет-бот.

Ботот го носи името „Тако“ и е во ограничено тестирање во одредени маркети.

Ботот ќе се појавува над профилот на корисникот така што корисниците ќе можат да го прашуваат разни прашања.

На пример, кога корисниците би гледале видео од крунисувањето на кралот Чарлс, „Тако“ на корисниците може да им предложи прашање „Кое е значењето на крунисувањето на кралот Чарлс?“.

Прегледи:
111
Објавено на:
28.05.2023