Традиционалните кимона трансформирани во модерни невестински фустани

Во Јапонија традиционалното кимоно наоѓа примена и кај модерните јапонки, трансформирајќи го во согласност со модерните трендови.

Новиот тренд за носење кимоно како венчален фустан, а авангардните верзии на кимоната се спој на традиционалната носија со модерната силуета.

Watabe Wedding, е бренд од Кијото кој е пионер и помогна за популаризација на овие венчаници, а на невестите им нуди изнајмување на кимоно за свадба.

Наречена Shoen, ова е колоритна колекција со автентичен и антички кимона. Содржи пет главни модели: Tsurumomiji, Fujiageha, Ranbu, Kanazuru и  Botangiku.

 
Коментари

[fbcomments]