Категории

Треба да поминеш низ тешки денови за да ги разбереш убавите денови

Несреќата не е секогаш наспроти на среќата, ниту тагата наспроти радоста. Сите тие се дел од истата целина наречена живот. И понекогаш сте повеќе на едната, а понекогаш на другата страна. И треба да поминеш низ тешки денови за да ги разбереш тие убави денови. Мора да го доживеете отфрлањето и повредувањето на некои луѓе за да ја разберете вредноста на другите, кои ве прифаќаат безусловно. Таков е животот, давајќи ти и што сакаш и што не сакаш. Па, на вас е да одлучите.

Живот полн со лекции. Мали, големи. Убави, тешки. Едноставни, комплицирани. И пред да помине овој ден ќе добиете одговори на многу прашања кои некогаш биле ваша енигма. За луѓето. За врските. За себеси. И колку се поболни работите – толку е поголема лекцијата. Затоа, никогаш не дозволувајте да ги повторувате истите грешки. Дали некои луѓе ве изгореа? Тргнете се од нив! Близината на некои ви беше неописливо убава. Дојдете кај нив повторно! Тоа е прилично едноставно. Учете во животот! Учете од животот! Ниту едно училиште не може да ви го даде она што ви дава живот.

Прегледи:
84
Објавено на:
25.10.2021