Три книги што треба да ги прочитате барем еднаш во животот

Едни од најголемите романи напишани досега, кои ќе ве испираат и поттикнат да напредувате на секое поле..

1984 година, Џорџ Орвел

Во оваа книга, Орвел ги истражува прашањата за цензурата, пропагандата и индивидуализамот, бидејќи протагонистот се бори да го избегне неговото монотоно постоење.

 

Сто години на самотија, Габриел Гарсија Маркес

Ова е приказна за селото Макондо и нејзините жители. Романот опфаќа 100 години од секоја генерација на семејството Буенди, чии грешки од минатото доведоа до негово уништување.

 

Мајсторот и Маргарита, Михаил Булгаков

Веројатно еден од најголемите романи досега напишани кој што може да се прочита на повеќе начини. Поставувањето е тајната на генијалноста на Булгаков. Веројатно сте го прочитале, а можеби и повеќе пати.
Коментари

[fbcomments]