Категории

Три работи кои ги учи бебето додека е во утробата на мајката!

Утробата на мајката е првиот контакт на бебето со живот! 

Во текот на деветмесечниот развиток во утробата, бебето од најмал организам се развива до оформено тело, но дали сте се запрашале кои се трите најинтересни работи кои бебето ги учи уште во утробат?

  1. Започнува да вкусува различни вкусови. Затоа за време на бременост, кај мајката се развива апетит кон одредена храна!

  2. Во утробата за прв пат почнува да слуша звуци!

  3. Започнува да распознава различни гласови! Оваа карактеристика се развива уште во утробата, затоа најмалите можат најбрзо да научат некој јазик!

Прегледи:
136
Објавено на:
05.03.2017