Три работи во животот кои, ако еднаш заминат, никогаш не можат да се вратат назад

Три работи…

Три работи во животот кои, ако еднаш заминат, никогаш не можат да се вратат назад
• време
• зборови
• можност

Три работи во животот кои можеби никогаш нема да бидат изгубени
• мир
• надеж
• верност

Три работи во животот кои се највредни
• љубов
• самодоверба
• пријатели

Три работи во животот кои никогаш не се одредени
• соништа
• успех
• богатство

Три работи кои го/ја прават мажот/жената
• работоспособност
• искреност/отвореност/простодушност
• обврска

Три работи во животот кои може да го/ја уништат мажот/жената
• алкохол
• гордост
• гнев

Три работи во животот кои, ако еднаш ги изгубиш, тешко се градат одново
• почит
• верба
• пријатели

Три работи во животот кои никогаш не доживуваат неуспех
• вистинска љубов
• одлучност
• верба

Секојдневно прави нешто што ти не сакаш да го правиш:
„ Ова е златното правило за освојување на навиката за извршување на својата должност без болка.“
Коментари

[fbcomments]